Poze Ambalaj samanta facelia 5 kg

     


Ambalaj samanta facelia 5 kg

Pret: 125,00 RON

Disponibil in stoc

Costurile de livrare nu sunt incluse.

Cum sa maresti productivitatea stupinei tale

Facelia =  salcam de trei ori pe an

Afla acum cum poti beneficia de mai multe culesuri intensive pe parcursul unui an utilizand facelia ca planta melifera.

Culesul principal de la salcam aduce mari beneficii apicultorilor, acest cules aducand o crestere semnificativa a familiilor de albine si totodata produce o mare cantitate de miere marfa.  Insa intr-un an avem doar un cules la salcam, pe langa salcam mai exista si alte culesuri ca rapita si floarea-soarelui insa utilizarea pe scara mare de catre agricultori a noilor hibrizilor de rapita si floarea-soarelui a daunat apicultorilor. O mare problema a culturilor de rapita si floarea-soarelui este polenizarea florilor, de aceea s-au creat hibirizi speciali care au insusirea de a se autopoleniza, etc insa odata capatata aceasta insusire, florile de rapita si floarea-soarelui nu mai au aceeasi capacitate melifera ca in trecut.

De aceea introducerea in apicultura a unor noi plante puternic melifere este foarte importanta pentru a obtine an de an productii mari de miere, constante si cu randament economic mare.

Dintre toate plantele cu capacitate melifera mare iese in evidenta facelia. Aceasta planta este foarte melifera, producand mari cantitati de nectar si polen. Se pot obtine aceleasi beneficii ca la culesul de salcam insa de 2 chiar de 3 ori pe an.

Facelia se poate cultiva in Romania in 2 sau 3 cicluri. Facelia are o perioada de vegetatie scurta, insa perioada de inflorire reprezinta jumatate din perioada de vegetatie.

Perioada de vegetatie a culturii de facelia este de ~75 zile, din care perioada de inflorire reprezinta ~35 de zile. Facelia produce mai multe inflorescente de-a lungul perioadei de vegetatie. Se poate semana incepand cu luna martie si pana in august: semanat in martie inflorire in mai; semant in aprilie inflorire in iunie; semanat in mai inflorire in iulie; semant in iunie inflorire in august;semanat in iulie inflorire in septembrie.

Facelia este rezistenta la boli si seceta (provine din California, SUA), este un erbicid natural (sufoca buruienile), este un ingrasamant si fixator de azot deosebit.

Nu este pretentioasa fata de sol si conditiile meteorologice. Ramane inflorita circa 40 de zile deci chiar si daca avem un an ploios sau rece se pot obtine productii mari de miere si polen.  

Mierea este de culoarea mierii de tei, gust dulce, placut, cristalinizeaza greu. Se obtin foarte mari cantitati de polen.

Produce nectar pe tot parcursul zilei, chiar si in zilele cele mai calduroase din iulie.

Cultura de facelia se infiinteaza la fel ca si cea de lucerna: arat, discuit sau combinator, semanat cu 10 kg/ha la adancimea de 2 cm, distanta intre randuri de 25  cm.

Cultura de facelia se autoinsamanteaza: dupa uscarea florilor cultura se discuieste urmand ca in 10-15 zile dupa o ploaie sa rasara din nou.

Erbicidare: inainte de semanat cu erbicid total Roundup.  E cea mai eficienta si ieftina metoda.  

Inainte de semanat, dupa ce s-a discuit pamantul (combinator, freza, etc) cand buruienile sunt vizibile si au frunze se erbicideaza cu erbicid total, buruienile se vor ingalbeni si vor muri. Dupa aceasta se poate discui din nou si apoi semana. 

In cazul unui grad de imburuienare foarte ridicat, masura cea mai eficienta de combatere o reprezinta aplicarea unor erbicide care sunt folosite la cultura de lucerna, rapita sau sfecla de zahar. 

Avem apicultori cu care lucram de mai bine de 6 ani si care sunt foarte multumiti de cultura de facelia. 

Se poate cultiva dupa recoltatul rapitei, graului sau orzoaicei. Dupa recoltarea acestora se discuieste odata si se seamana. Dupa ce cultura si-a terminat perioada de vegetatie, aproximativ luna septembrie, aceasta se poate ara, masa vegetativa inglobata in sol aduce echivalentul a 30 tone de gunoi de grajd si curata terenul de buruieni. Apelati la agricultorii din zona dvs. si propunetile sa cultive facelia in beneficiul economic al dvs. si al dansilor. 

                                  Va oferim samanta certificata din punct de vedere calitativ.

Pentru a va face un calcul aproximativ costul cu achizitia semintelor pt un ha va fi de 250 lei. Pt alte informatii va rog sa ma sunati sau sa imi trimiteti un mail la  seminte.facelia@gmail.com cu datele dumneavoastra de contact.

          Samanta se va livra in ambalaj prin FanCourier sau Posta Romana (in functie de locatia dumneavoastra).         

         Plata se va face ramburs (cand ajunge la dumneavoastra).       Calitatea semintelor este foarte buna, samanta de facelia fiind certificata, acest certificat il veti primi si dvs impreuna cu o fisa tehnologica.

Preturile contin TVA.

Samanta de facelia  cu certificat de calitate conform norme UE. Planta deosebit de melifera (nectar si polen).

Facelia ofera productii foarte bune in tot timpul anului. Se pot obtine si 3 infloriri pe an. Se autoinsamanteaza. E un erbicid natural si un igrasamant pentru sol.

Impreuna cu coletul veti primi si certificatul de calitate si o fisa tehnologica pentru cultura de facelia.

0742 103 586 - Comenzi telefonice
0742 103 586Detalii produs


Categorie: Seminte facelia

Greutate produs: 5 kg.


  
  
  

Categorii

  

  

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!